
Geniet deze week van een hartige variant op dit klassieke gebakje! “Strudel” is het Duitse woord voor ‘krul’ of “draaikolk” en verwijst naar de lagen deeg die rond de vulling zijn gerold.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))
100 gram
Kip-kalkoengehakt
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
25 gram
Fresco spalmabile - roomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
40 gram
Veldsla
½ tl
Olijfolie
½ tl
Mosterd
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Tip: Het gehakt hoeft nog niet gaar te zijn, het gaart verder in de oven.

Tip: Zorg ervoor dat je het gehakt goed afgiet, zodat het deeg straks niet zompig wordt.

Tip: Je kunt eventueel wat melk over het bladerdeeg smeren om het deeg glanzend te maken.

Tip: Je kunt eventueel ook wat honing naar smaak toevoegen.
