Skip to main content
Hamburger met Aziatische twist en een spinaziebroodje
Hamburger met Aziatische twist en een spinaziebroodje

Hamburger met Aziatische twist en een spinaziebroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise

Het spinaziebroodje is nieuw in je box! Wist je dat hij voor bijna de helft uit groente bestaat?

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Gele wortel

2 cm

Verse gember

100 gram

Rundergehakt

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

15 gram

Panko paneermeel

1 stuk(s)

Spinaziebroodje

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

¼ head

Botersla

10 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Rodewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kcal)998 kcal
Energie (kJ)4177 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers26 g
Vezels8.5 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Ui pekelen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui hieraan toe. Zet opzij tot gebruik en schep af en toe om. Was de wortels en snijd de wortels in de lengte in kwarten. Snijd eventuele dikkere wortels in zessen of achten.

Wortels stoven
2

Verwarm de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Leg de wortelstengels naast elkaar in de pan en bak ze 2 minuten. Voeg 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Dek de pan af en stoof 12 - 15 minuten op laag vuur.

Hamburgers maken
3

Rasp ondertussen de gember met een fijne rasp. Kneed in een kom het rundergehakt, de zoete Aziatische saus, de panko, 1/3 van de geraspte gember, peper en zout. Vorm met je handen één burger per persoon. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Bak de hamburgers 3 - 4 minuten per kant, of tot ze gaar zijn.

Wortels glaceren
4

Bak ondertussen de spinaziebroodjes 4 - 5 minuten in de oven. Haal het deksel van de hapjespan met de wortelstengels en giet het eventuele overige vocht af. Voeg de honing en gomasio toe aan de wortels en laat de wortels 1 - 2 minuten glaceren. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het spinaziebroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant minder zout en geen palmolie. Het resultaat is lekker én voedzaam!

Salade maken
5

Meng de mayonaise in een kleine kom met de overige geraspte gember. Pluk twee bladeren van de botersla per persoon, om op de hamburger te leggen. Snijd de rest van de botersla grof en meng in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk. Houd je van pittig? Voeg dan ook een beetje sambal toe aan de mayonaise.

Serveren
6

Snijd het spinaziebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise. Beleg met de apart gehouden botersla, vervolgens de hamburger en tot slot een schep gepekelde rode ui. Bestrooi met een deel van de pinda's. Meng de overige ui en pinda's door de salade en serveer samen met de wortels naast de hamburger.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

Kabeljauwfilet met zeekraal, olijvensalsa en citroen

met romige puree, peterselie en tomaat
Romige kip in cheesy preisaus

Romige kip in cheesy preisaus

met rijst, paprika en peterselie
Heekfilet met pistou-aardappelpuree

Heekfilet met pistou-aardappelpuree

met cherrytomaten en spinazie
Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

Pangasiusfilet met boterkappertjes, courgette en peterselie

met tomatenorzo en Siciliaanse kruiden
Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

Italiaanse stijl kalfs-cheeseburger

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten
Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

Romige tahinnoedels met biefstukreepjes

met komkommer-pindasalade en ponzu
Stir-fry met noedels en kip

Stir-fry met noedels en kip

met courgette, rode peper en gomasio
Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

Pizzabootje met kipgehakt en een Tex-Mex twist

met cheddar, puntpaprika en mais-salsa
Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

Bietenplatbrood met kippendijfilet en chorizo

met puntpaprika, zhoug en feta
Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

Steak met romige groenten en Siciliaanse kruiden

met champignons, courgette en BBQ-rub
Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

Romige rigatoni met geitenkaas en gebakken salie

in cherrytomatensaus met geroosterde walnootstukjes
Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

Varkenshaas met verse tagliatelle in truffel-roomsaus

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met guacamole, pittige mayonaise, mais en tomaat
Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

Familie pasta-avond: Romige fiocchi tricolore in zongedroogde-tomatensaus

zelf maken, samen genieten!
Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

Amerikaanse stijl gekonfijte eend met smokey saus, mais en spek

soul-food stijl met cheesy aardappelpuree en peterselie
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met sambal-soja-aardappelsalade
Pita's met BBQ-portobello en aioli

Pita's met BBQ-portobello en aioli

met puntpaprika en regenboogkoolsla
Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

Gevulde portobello met geitenkaas en geglaceerde wortels

met cashewnoten, verse kruiden en geroosterde aardappelen
Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

Cheesy taco-stijl pasta met smokey ketchup

met mais, paprika en peterselie