Het geheim van perfect gebakken halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.
Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
½ unit
Wortel
½ teaspoon
Gerookt paprikapoeder
¼ teaspoon
Gemalen kurkuma
75 g
Risottorijst
½ unit
Tomaat
100 g
Halloumi
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Doperwten
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
¼ unit
Citroen
1.5 tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Bereid een bouillon van 200 ml water en 1/4 bouillonblokje per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne plakken.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui, wortel en risottorijst 2 - 4 minuten aan. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst in 10 - 14 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt.
Snijd de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumiblokjes in 6 - 8 minuten bruin en knapperig. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.
Haal de hapjespan met de paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer de paella in de pan op tafel. Schep de halloumi blokjes erop, garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.