Skip to main content
Groentepaella met krokante halloumi
Groentepaella met krokante halloumi

Groentepaella met krokante halloumi

met doperwtjes, kurkuma en citroen

4.1
(1,4K)

Het geheim van perfect gebakken halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

½ unit

Wortel

½ teaspoon

Gerookt paprikapoeder

¼ teaspoon

Gemalen kurkuma

75 g

Risottorijst

½ unit

Tomaat

100 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Doperwten

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

¼ unit

Citroen

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories835 kcal
Energy (kJ)3493 kJ
Fat45 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate73 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van 200 ml water en 1/4 bouillonblokje per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne plakken.

Rijst bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui, wortel en risottorijst 2 - 4 minuten aan. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Rijst garen
3

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst in 10 - 14 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt.

Halloumi bakken
4

Snijd de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumiblokjes in 6 - 8 minuten bruin en knapperig. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.

Doperwten garen
5

Haal de hapjespan met de paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveren
6

Serveer de paella in de pan op tafel. Schep de halloumi blokjes erop, garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes