Dit gerecht is geïnspireerd op ayam besengek, een Indonesisch gerecht met kip, kokosmelk en een kruidige saus. Besengek currypasta wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en wordt ook wel boemboe genoemd. Kruiden, specerijen en vaak ook ui en knoflook worden traditioneel fijngemalen met een vijzel. Deze milde currypasta zorgt samen met de gekruide Indonesische kipgehaktballetjes voor een ware smaaksensatie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Basmati rice
1 piece
Tomato
½ piece
Yellow carrot
1 piece
Garlic
2.5 g
Fresh coriander
¼ piece
Lime
3 piece
Chicken meatballs with Thai seasoning
50 g
Besengek curry paste
milliliters
Coconut milk
10 g
Hot honey peanuts
(Contains: Pinda's May be present: Sesamzaad, Noten)
1 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 g rijst en 50 ml kokosmelk per persoon. Van de overige rijst en kokosmelk kun je een kokos-rijst-havermoutontbijt maken.