Skip to main content
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met tomaat en bieslooksalade

4.5
(86)

En croûte is een Franse techniek waarbij ingrediënten - zoals vis, vlees of kaas - in deeg wordt gewikkeld en gebakken. De gouden korst sluit sappen en smaak perfect in!

Labels:
Familie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Mediterrane kruiden

100 gram

Broccoli

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe)

1.5 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3135 kJ
Energie (kcal)749 kcal
Vetten49.4 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten41.1 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels10.6 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.3 g
Potassium565.9 mg
Calcium65.8 mg
Iron1.1 mg
Koekenpan
Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Kipgehakt bakken
1
  • Snipper de ui. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af (zie Tip).

Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet dus goed af.

Broccoli koken
2
  • Breng ondertussen een laagje water met een snufje zout aan de kook in een pan. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Blancheer de broccoli, afgedekt, 3 minuten. Giet af en spoel kort onder koud water.
  • Voeg de broccoli en het gehakt toe aan een kom. Voeg de kruidenroomkaas, de Siciliaanse kruiden en de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Bladerdeeg bakken
3
  • Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel.
  • Beleg deze strook met de kip-broccolivulling en vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen (zie Tip).
  • Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Om een mooi glimmend laagje aan het bladerdeeg te geven, kun je het deeg voor het bakken met een kwastje insmeren met melk.

Serveren
4
  • Snijd de tomaat in dunne partjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpartjes en bieslook toe aan de kom en meng met de dressing.
  • Serveer het bladerdeeg met de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders