HelloFresh
topBanner
Geroosterde rode druiven met citroentijm

Geroosterde rode druiven met citroentijm

Met krokant rozijnenbrood en Griekse yoghurt

Lees meer

Citroentijm is door de subtiele tijmsmaak en de frisse ondertoon van de citroen erg geschikt voor zoete gerechten, zoals desserts. Door de rode druiven te roosteren, worden ze nog zoeter van smaak.

Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

6 takje

Verse citroentijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

250 g

Rode pitloze druiven

1 stuks

Bruin rozijn-walnootbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Noten)

250 ml

Griekse yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Honing

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2042 kJ
Energie (kcal)488 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers54.7 g
Vezels5 g
Eiwitten11 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm. Meng in een ovenschaal de rode druiven met de honing en de citroentijm. Rooster de druiven 15 minuten in de oven.

2

Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd het rozijnenbrood in de lengte doormidden, en vervolgens in kleine blokjes. Bak de blokjes rozijnenbrood in de koekenpan in 10 – 12 minuten krokant.

3

Verdeel de Griekse yoghurt over de kommetjes of glaasjes en strooi het rozijnenbrood erover. Garneer met de geroosterde rode druiven.