Skip to main content
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden

4.2
(2K)

Granaatappelpitjes zijn sappige, rode edelstenen die barsten van de smaak! Ze zijn rijk aan antioxidanten en vitaminen, en voegen een verfrissende crunch toe aan salades, desserts en hartige gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen :
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Mosterd
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Hummus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

40 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Zoete aardappel

250 gram

Bloemkool

¼ stuk(s)

Granaatappel

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)2882 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten28.6 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten79.8 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels22.3 g
Eiwitten15 g
Zout1.5 g
Potassium210.3 mg
Calcium27.3 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pot
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de zoete aardappel en snijd in halve maantjes van maximaal 1 cm dik. Zet onder water in een pan en kook 8 - 10 minuten.
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in 6 partjes.
  • Leg de bloemkooll en ui op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Voeg de Midden-Oosterse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om
Granaatappel bereiden
2
  • Rooster de bloemkool en ui 10 minuten in de oven.
  • Voeg daarna de zoete aardappel toe en kook 10 - 12 minuten mee.
  • Bereid de bouillon in een pan. Kook de bulgur 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Rol ondertussen de granaatappel al duwend over het aanrecht tot je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
Dressing maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn en voeg de helft toe aan een kleine kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Meng in een andere kleine kom de hummus met de aangegeven hoeveelheid water voor de saus. 
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over de borden en schep de geroosterde groenten over de bulgur. 
  • Besprenkel met de hummus en de kruidendressing. Garneer met de granaatappelpitjes en de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders