Skip to main content
Geroosterde feta met honing en bataat
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla

4.1
(443)

Dankzij de bataat en linzen is deze maaltijd een goede bron van vezels, die helpen bij het op peil houden van je bloedsuikerspiegel en zorgen voor een gevuld gevoel. De bataat of zoete aardappel is officieel geen aardappel, maar een groente. Hij bevat niet alleen meer vezels maar ook meer vitaminen, mineralen én koolhydraten dan de aardappel.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Groene linzen

300 g

Zoete aardappel

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Citroen

5 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

30 g

Rucola en veldsla

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3899 kJ
Calories932 kcal
Fat44 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate101 g
Sugar31 g
Dietary Fiber18 g
Protein24 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Koken en bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de groene linzen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Giet daarna af. Snijd de bataat ondertussen in halve plakken van 1 cm dik. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier en meng goed met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bataat 25 – 35 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.

Snijden en bakken
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd de feta in 3 repen per persoon, breng op smaak met peper en zout. Leg de feta op de bakplaat naast de bataat en bak de laatste 7 – 10 minuten mee in de oven.

Bakken en mengen
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de cherrytomaten 6 – 8 minuten. Roer regelmatig door. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie.

Linzen bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte groene linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 1 – 2 minuten. Voeg het grootste deel van de citroendressing toe, draai het vuur hoog en verwarm kort.

Bakken en aanmaken
5

Besprenkel ondertussen de feta vlak voor serveren met de honing en bak nog 2 minuten in de oven. Snijd de verse bladpeterselie fijn. Scheur de rucola & veldsla klein. Meng de rucola & veldsla met de overgebleven citroendressing, breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de sla over de borden en schep de groene linzen ertussen. Verdeel de bataat, tomaatjes en feta erover en garneer met de bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Andijviestampot

Andijviestampot

met gebakken speklap
Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

Gnocchi met aubergine uit de oven en buffelmozzarella

met basilicum en cherrytomaten
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

met heerlijke komijnekaas
Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Visstoof met ansjovis, heekfilet en volkoren ciabatta

Met rode paprika en prei
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox
Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Geurige rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

met kurkuma en gember
Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

Zuurkoolstamppot met bataat en ambachtelijke rookworst

met walnoten voor een lekkere bite
Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Quesadilla’s met rucola, pompoen en verse tijm

Je maakt de quesadilla’s met Libanees platbrood
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Preisoep met zalm en kamutbroodje

Preisoep met zalm en kamutbroodje

Goed gevulde maaltijdsoep met pijnboompitten
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Parelcouscoussalade met gegrilde halloumi

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn