Skip to main content
Greek-Style Cheese in Rosemary-Panko Coating
Greek-Style Cheese in Rosemary-Panko Coating

Greek-Style Cheese in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad

4.2
(782)

Breading and frying Greek-style cheese creates a golden, crispy exterior that perfectly contrasts its creamy interior.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains: Tarwe)

200 g

Baby potatoes

½ sachet(s)

Dried rosemary

½ piece

Garlic

½ piece

Tomato

40 g

Onion chutney

½ piece

Onion

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Courgette

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

30 milliliters

Water

25 g

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4098 kJ
Calories979 kcal
Fat54.9 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate92.6 g
Sugar29 g
Dietary Fiber12 g
Protein30.8 g
Salt3.2 g
Potassium156.8 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.2 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Pan with Lid
Saucepan
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Boil the potatoes
1
  • Wash and cut the baby potatoes in half, or any larger ones into quarters.
  • Transfer to a pot or saucepan and submerge with water, then cover with the lid and bring to a boil. Cook the baby potatoes for 15 - 17 minutes until done, then drain and set aside.
  • Slice the onion into half rings and crush or mince the garlic.
  • Dice the tomato. Use a peeler to shave the courgette into thin ribbons.
Make the salad
2
  • Melt the butter in a saucepan over medium-high heat and fry the onion for 6 - 8 minutes (see Tip).
  • Stir in the onion chutney and cook for 2 - 3 more minutes.
  • In a salad bowl, combine the white wine vinegar with the honey and extra virgin olive oil.
  • Add the courgette, tomato and lettuce, then toss well to combine. Season to taste with salt and pepper.

Tip: if you're watching your calorie intake, use just half of the butter.

Prepare the cheese
3
  • On a deep plate, combine the flour with the water (see pantry for amounts).
  • On another deep plate, combine the panko with 0.5 tsp rosemary per person. Pat the Greek-style cheese dry with kitchen paper, then coat it first with the batter and then with the panko.
  • Heat a generous drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat.
  • Fry the cheese for 2 - 3 minutes per side or until golden-brown, then remove from the pan and set aside.
Serve
4
  • Heat a drizzle of olive oil in the same pan and fry the garlic for 1 minute.
  • Add the baby potatoes and 1 tsp rosemary per person and fry for 3 minutes.
  • Serve the salad and the baby potatoes on plates.
  • Top with the Greek-style cheese and the onion chutney. 

More delicious recipes with similar ingredients

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

Stevige linzen-groentesoep met gedroogde pruimen

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Pastasalade met semi-zongedroogde gele tomaten en buffelmozzarella

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Salade van gegrilde courgette, geitenkaas en peer met kikkererwten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Farfalle met warmgerookte Schotse zalm en grana padano

Op smaak gebracht met een fris citroentje
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Fusilli integrale met oude kaas en pompoenpitten

Met een romige saus op basis van avocado
Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Pastasalade met rode paprikapesto en pecannoten

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s
Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

Waterkers-courgettesoep met serranoham en Mediterraan kaasbroodje

De heerlijke Spaanse serranoham geeft de soep een extra rijke smaak
Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Parelcouscous met reuzengarnalen en verse kruiden

Je brengt dit gerecht op smaak met knoflook, rode peper, citroen en tijm
Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Een bijzondere combinatie van krieltjes en een kruidenmengsel
Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Frisse pastasalade met warmgerookte zalm, Hollandse radijs en bieslook

Zomerse maaltijd met vers citroensap en gebakken courgette
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Een romige maaltijd met zoete tomaten en balsamicoazijn uit de oven
Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Lekkere combinatie van zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes
Romige groentelasagne met spinazie

Romige groentelasagne met spinazie

De romige saus en Italiaanse kaas smaken heerlijk bij de gegrilde groenten
Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

Parelgerst met gegrilde courgette, feta en amandelen

De groenten bereid je in de oven met verse tijm
Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Romige aardappel-courgettesoep met pompoenpitten en olijfbrood

Een rijke maaltijdsoep met een lekker broodje
Romige fusilli met Italiaans gekruid kipgehakt

Romige fusilli met Italiaans gekruid kipgehakt

Met Hollandse prei en courgette
Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Gnocchi met bospaddestoelenpesto en courgette

Met een frisse rucolasalade

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds