De aubergine absorbeert de olijfolie als een spons: hoe meer olie je toevoegt, hoe zachter de aubergine wordt, maar daarmee wordt het gerecht ook calorierijker. Vind je de schil van de aubergine wat stug? Dan kun je deze er eventueel afhalen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Aubergine
½ unit
Knoflookteen
½ teaspoon
Paprikapoeder
50 g
Geraspte belegen geitenkaas
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
300 g
Zoete aardappel
2.5 g
Verse bieslook
(May be present: Selderij)
½ unit
Rode paprika
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 tablespoon
Olijfolie
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in plakken van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Pers of snijd de knoflook fijn. Meng in een kleine kom 11/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, de knoflook, peper en zout. Bestrijk de aubergine met de kruidenolie. Bestrooi de aubergineplakken met de geitenkaas en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht en gaar zijn.
Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprika 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook en de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine en de paprikablokjes. Garneer met de overige bieslook. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.