Skip to main content
Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree
Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

met belegen geitenkaas en bieslook

4.1
(1,2K)

De aubergine absorbeert de olijfolie als een spons: hoe meer olie je toevoegt, hoe zachter de aubergine wordt, maar daarmee wordt het gerecht ook calorierijker. Vind je de schil van de aubergine wat stug? Dan kun je deze er eventueel afhalen.

Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Aubergine

½ unit

Knoflookteen

½ teaspoon

Paprikapoeder

50 g

Geraspte belegen geitenkaas

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

300 g

Zoete aardappel

2.5 g

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

½ unit

Rode paprika

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3515 kJ
Calories840 kcal
Fat47 g
Saturated Fat19.2 g
Carbohydrate77 g
Sugar28.5 g
Dietary Fiber13 g
Protein19 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aubergine snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in plakken van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.

Aubergine bakken
2

Pers of snijd de knoflook fijn. Meng in een kleine kom 11/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, de knoflook, peper en zout. Bestrijk de aubergine met de kruidenolie. Bestrooi de aubergineplakken met de geitenkaas en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht en gaar zijn.

Zoete aardappel koken
3

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Paprika bakken
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprika 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook en de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de zoete aardappelpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine en de paprikablokjes. Garneer met de overige bieslook. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes