Skip to main content
Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

Gegratineerde aubergine met zoete-aardappelpuree

met kaas en bieslook

4.0
(167)

De aubergine absorbeert de olijfolie als een spons: hoe meer olie je toevoegt, hoe zachter de aubergine wordt, maar daarmee wordt het gerecht ook calorierijker. Vind je de schil van de aubergine wat stug? Deze kun je er eventueel afhalen.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Aubergine

75 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

300 g

Zoete aardappel

2.5 g

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

½ unit

Rode paprika

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3749 kJ
Calories896 kcal
Fat50 g
Saturated Fat24.1 g
Carbohydrate77 g
Sugar28.5 g
Dietary Fiber13 g
Protein26 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Pan with Lid
Cutting Board
Peeler
Potato Masher
Plate

Cooking Steps

Aubergine snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zoete aardappel. Halveer de aubergine in de lengte en snijd vervolgens in plakken van 1/2 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie, peper en zout.

Aubergine bakken
2

Bestrooi de aubergineplakken met de helft van de kaas en bak 15 – 20 minuten in de oven, of totdat de aubergineplakken zacht zijn

Zoete aardappel koken
3

Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil de aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappel 10 minuten, afgedekt, in de pan met ruim water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.

Puree maken
5

Stamp met een aardappelstamper de zoete aardappel tot een grove puree. Meng de helft van de bieslook, de paprikablokjes en de roomboter erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra melk toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de zoeteaardappelpuree over de borden en serveer met de gegratineerde aubergine. Garneer met de overige bieslook en de overige kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes