Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
175 g
Gnocchi
½ piece
Courgette
100 g
Chicken breast strips in Italian marinade
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
½ bulb(s)
Burrata
(Contains: Melk (inclusief lactose))
100 g
Passata
¼ sachet(s)
Italian seasoning
5 g
Fresh basil
7.5 milliliters
Basil crème
1 teaspoon
Sugar
½ teaspoon
Balsamic vinegar
1.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, de passata en per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1 tl suiker en 1 el water toe. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin. Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en courgette 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Verdeel de gnocchi over diepe borden. Serveer de saus eromheen. Serveer de gemarineerde kipfiletreepjes en gebakken courgette erover. Besprenkel met de basilicumcrème. Garneer met 1/2 burratabol per bord en het verse basilicum.