Skip to main content
Garnalenburger met labne

Garnalenburger met labne

Met broccoli-rucolasalade en amandelen

3.7
(273)

Deze garnalenburger is snel klaar en makkelijk voor een doordeweekse maaltijd. Het is ook een toegankelijke manier om eens vis te proberen voor (kleine óf grote) beginners. De labne, een yoghurtdip uit de Midden-Oosterse keuken, maakt de burger lekker fris

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Noten
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Schaaldieren
Vis
Soja
Weekdieren

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

¼ unit

Sjalot

1 unit

Hamburgerbol

(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine May be present: Noten, Soja, Ei)

10 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

25 g

Labne

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 unit

Garnalenburger

(Contains: Ei, Schaaldieren, Vis, Soja, Weekdieren)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 teaspoon

Rode wijnazijn

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2987 kJ
Calories714 kcal
Fat43 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate61 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber12 g
Protein29 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam in blokjes. Snipper de sjalot fijn. • Kook de broccoli 5 – 7 minuten in de pan met deksel, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Hakken en bakken
2

• Bak de hamburgerbol 4 – 6 min in de oven. • Hak de gezouten amandelen grof. • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalenburger 2 – 3 minuten per kant.

Salade maken
3

• Maak in een saladekom een dressing van de rodewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, mosterd, peper en zout. • Meng de sjalot, de broccoli en de rucola door de dressing.

Serveren
4

• Beleg de hamburgerbol met de garnalenburger, de labne en een paar kleine roosjes broccoli uit de salade. • Serveer de burger met de broccoli-rucolasalade en garneer met de gezouten amandelen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes