Deze garnalenburger is snel klaar en makkelijk voor een doordeweekse maaltijd. Het is ook een toegankelijke manier om eens vis te proberen voor (kleine óf grote) beginners. De labne, een yoghurtdip uit de Midden-Oosterse keuken, maakt de burger lekker fris
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Broccoli
¼ unit
Sjalot
1 unit
Hamburgerbol
(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine May be present: Noten, Soja, Ei)
10 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
25 g
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
1 unit
Garnalenburger
(Contains: Ei, Schaaldieren, Vis, Soja, Weekdieren)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 teaspoon
Rode wijnazijn
1.5 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
½ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stam in blokjes. Snipper de sjalot fijn. • Kook de broccoli 5 – 7 minuten in de pan met deksel, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
• Bak de hamburgerbol 4 – 6 min in de oven. • Hak de gezouten amandelen grof. • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalenburger 2 – 3 minuten per kant.
• Maak in een saladekom een dressing van de rodewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing, mosterd, peper en zout. • Meng de sjalot, de broccoli en de rucola door de dressing.
• Beleg de hamburgerbol met de garnalenburger, de labne en een paar kleine roosjes broccoli uit de salade. • Serveer de burger met de broccoli-rucolasalade en garneer met de gezouten amandelen.