Skip to main content
Garnalen met fusili

Garnalen met fusili

met kerriesaus en geitenkaas

Door zonnebloempitten te roosteren komt hun rijke, nootachtige smaak naar voren en krijgt dit gerecht een heerlijke crunch.

Allergenen:
Schaaldieren
Gluten
Tarwe
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Veldsla

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3094 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels14.5 g
Eiwitten34.7 g
Zout1.5 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Prepare
1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and crumble in the stock cube (see pantry for amount).
  • Cook the pasta for 10 - 12 minutes, then reserve some of the pasta water before draining and setting aside.
  • Meanwhile, slice the onion into half rings.
  • Slice the courgette into crescents and cut the Romano pepper into strips.
Fry the vegetables
2
  • Toast the sunflower seeds in a frying pan until lightly golden-brown, then remove from the pan and set aside.
  • Heat a drizzle of olive oil in the same pan over medium-high heat.
  • Fry the courgette, Romano pepper and onion for 3 - 4 minutes.

Did you know... courgettes are technically classified as a fruit, as are cucumbers, pumpkins and tomatoes. Courgettes are high in iron, vitamin C and calcium.

Finish
3
  • Add the shrimp to the pan and fry for 3 minutes.
  • When the shrimp are done, stir in the cream and the curry powder.
  • Season to taste with salt and pepper, then add the pasta and mix well to combine.
  • Add a splash of the reserved pasta water as necessary if the sauce is too thick.
4
  • Serve the lamb's lettuce on plates and top with the pasta. 
  • Crumble over the goat's cheese and garnish with the sunflower seeds.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders