Skip to main content
Feestelijk gehaktbrood met spek en uienjus
Feestelijk gehaktbrood met spek en uienjus

Feestelijk gehaktbrood met spek en uienjus

met gegrilde bloemkool, spruiten en aardappelpuree

Het gekruide gehakt barst van de smaken! Cayennepeper, kummel en kardamom, ze maken van dit gehaktbrood een restaurantwaardige creatie.

Tags:
Family
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ sprig

Fresh rosemary

1.5 pinch

Nutmeg

250 g

Cauliflower

75 g

Brussels sprouts

150 g

Seasoned minced meat blend

(May be present: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains: Tarwe)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

⅓ sachet(s)

Dried thyme

3 slice

Bacon

40 g

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Grated aged Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Onion chutney

250 g

Potatoes

Not included in your delivery

30 milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

Olive oil

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

2 teaspoon

Mustard

0.12 piece

Low sodium beef stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5655 kJ
Calories1352 kcal
Fat76 g
Saturated Fat34.2 g
Carbohydrate104.4 g
Sugar29.1 g
Dietary Fiber21.2 g
Protein57.6 g
Salt4.2 g
Trans Fat0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan
Oven Dish
Aluminum Foil
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small sauce pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Rasp de Parmigiano Reggiano. Ris de naalden van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Rasp 1 1/2 mespuntje nootmuskaat per persoon. Meng in een kom het gehakt met de panko, Parmigiano Reggiano, rozemarijn en de helft van de ui. Voeg per persoon: 30 ml melk, 1/2 tl tijm en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktbrood maken
2

Kneed het gehakt goed tot alles gemengd is en kneed het in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met het ontbijtspek en smeer in met 1/2 el roomboter per persoon. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 25 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie, schep het braadvet over het gehaktbrood en bak nog 15 - 25 minuten in de oven. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de bloemkool.

Groenten voorbereiden
3

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool 5 minuten in de pan. Giet daarna af en voeg toe aan een ovenschaal. Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 3/4 el olijfolie, 1/4 tl gedroogde tijm, peper en zout. Snijd de harde onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren. Halveer de spruiten, voeg toe aan de grote kom en meng met de dressing.

Groenten roosteren
4

Snijd de harde onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren. Verdeel de spruiten over een kant van een bakplaat met bakpapier. Rooster de spruiten 25 - 30 minuten in de oven, naast of boven het gehaktbrood. Meng de bloemkool met de kookroom, oude kaas, de helft van de geraspte nootmuskaat, peper en zout. Bak de bloemkool de laatste 15 - 20 minuten mee naast de spruitjes in de oven. 

Koken
5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in dezelfde pan. Schil of was de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middelmatig vuur en bak de overige ui 2 - 3 minuten. Voeg de uienchutney en per persoon: 50 ml water en 1/8 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de saus in 6 - 8 minuten zachtjes inkoken.

Serveren
6

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met de overige nootmuskaat, peper en zout. Verdeel het gehaktbrood en de gegrilde groenten over de borden. Serveer met de aardappelpuree en de uienjus.

More delicious recipes with similar ingredients

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

with za'atar potatoes, parsley & Middle Eastern spices
Visstoof met kokosmelk

Visstoof met kokosmelk

met aardappelen, courgette en prei
Farfalle met romige courgettesaus

Farfalle met romige courgettesaus

met kipgehakt en cherrytomaten
Cosmopolitan-stijl kip

Cosmopolitan-stijl kip

met spekjes, witlof en aardappelpartjes
Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta
Varkenshaas in sinaasappelsaus

Varkenshaas in sinaasappelsaus

met vadouvanspruitjes en aardappelpuree
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden
Casarecce met pesto en courgette

Casarecce met pesto en courgette

met cherrytomaten en parmigiano reggiano
Tomatensoep met Thaise twist

Tomatensoep met Thaise twist

met pompoen, wortel en kokosmelk
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree
Gevulde kipfilet in ontbijtspek

Gevulde kipfilet in ontbijtspek

met kruidige roomkaas en citroenrisotto
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's
Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

Frisse courgette-doperwtensoep VEGGIE

met feta, basilicum en hazelnoten
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

Frisse courgette-doperwtensoep CLASSIC

met feta, basilicum en hazelnoten
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery