
De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
150 gram
Half-om-halfgehakt
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Gluten, Tarwe)
20 gram
Zwarte-olijventapenade
(Kan bevatten: Selderij)
½ stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
20 gram
Serranoham
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)
200 gram
Vastkokende aardappelen
40 gram
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Wit tarwebroodje
(Bevat: Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Soja, Rogge, Gerst Kan bevatten: Lupine, Noten, Ei, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Aubergine
¼ bol(len)
Buffelmozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Ei, Mosterd)
½ zakje(s)
Truffelolie
15 gram
Parmigiano reggiano
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 ml
Basilicumcrème
2 el
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.

Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van 1/2 - 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Snijd ondertussen het tarwebroodje in sneetjes. Besprenkel met een beetje olijfolie. Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Gebruik indien nodig 2 koekenpannen. Breng op smaak met peper en zout. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Rasp de parmigiano reggiano. Haal de frieten uit de oven en meng met de parmigiano reggiano. Leg de sneetjes brood naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant. Beleg de sneetjes brood met de bruschettadip.

Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de mozzarella en de basilicumcrème. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffelmayonaise en de bruschetta.