Skip to main content
Farfalle met kipgehakt in roomsaus
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Met aubergine en champignons

4.1
(659)

In dit recept maak je een heerlijk romige saus van gepureerde aubergine en kookroom. Het Italiaans gekruide kipgehakt en de gebakken champignons geven het gerecht extra smaak.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Champignons

2 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

¼ unit

Citroen

90 g

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

100 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

100 milliliters

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3360 kJ
Calories803 kcal
Fat36 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate75 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber12 g
Protein40 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Immersion blender
Casserole

Cooking Steps

Aubergine koken
1

Kook 500 ml water per persoon met een snuf zout in een pan met deksel voor de aubergine. Kook 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Kook de aubergine 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af, pureer de aubergine met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en de snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in parten.

Farfalle koken
3

Kook vervolgens de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.

Roerbakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en rode ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten rul. Voeg vervolgens de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 – 4 minuten.

Op smaak maken
5

Voeg de kookroom en de gedroogde tijm toe, roer goed door en breng de saus op smaak met voldoende peper en zout. Roer de farfalle door de saus met groenten in de pan.

Serveren
6

Verdeel de farfalle met saus over de borden. Garneer met de krulpeterselie en serveer met een partje citroen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes