In dit recept maak je een heerlijk romige saus van gepureerde aubergine en kookroom. Het Italiaans gekruide kipgehakt en de gebakken champignons geven het gerecht extra smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Aubergine
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
125 g
Champignons
2 bunch
Verse krulpeterselie
(May be present: Selderij)
¼ unit
Citroen
90 g
Farfalle
(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)
100 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
100 milliliters
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon met een snuf zout in een pan met deksel voor de aubergine. Kook 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de farfalle. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Kook de aubergine 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af, pureer de aubergine met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en de snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in parten.
Kook vervolgens de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en rode ui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten rul. Voeg vervolgens de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 – 4 minuten.
Voeg de kookroom en de gedroogde tijm toe, roer goed door en breng de saus op smaak met voldoende peper en zout. Roer de farfalle door de saus met groenten in de pan.
Verdeel de farfalle met saus over de borden. Garneer met de krulpeterselie en serveer met een partje citroen.