Skip to main content
Enchilada's met kipgehakt

Enchilada's met kipgehakt

met zure room en frisse salade

4.3
(13K)

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - met het grootste gemak zet jij hiermee een volwaardige Tex-Mex klassieker op tafel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Gemengde bonen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)666 kcal
Energie (kJ)2788 kJ
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten62.3 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels10.3 g
Eiwitten35.6 g
Zout3.5 g
Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de gemengde bonen uitlekken. Snipper de ui fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt en Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak in 2 - 3 minuten los. Voeg de passata, gemengde bonen en de helft van de tomaatblokjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Beleggen
2
  • Beleg de tortilla's met het gehakt-passatamengsel.
  • Vouw de tortilla's dicht en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Strooi de cheddar over de tortilla's en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren met de gemengde sla en de overige tomatenblokjes door de vinaigrette. 
Serveren
4
  • Serveer de enchilada's met de salade en de zure room.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders