Waar of niet waar? Pasta Alfredo is ontwikkeld door een Italiaanse chef genaamd Alfredo om zijn vrouw beter te laten eten. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
100 g
Gemarineerde kipfiletreepjes
100 milliliters
Slagroom
90 g
Pasta
½ unit
Courgette
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
200 milliliters
Kippenbouillon
1.25 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de farfalle toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 5 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. De pasta hoeft nog niet gaar te zijn. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 - 3 cm.
Voeg de courgette toe aan de hapjespan met pasta en kook het geheel 8 minuten, of tot de pasta gaar is. Voeg de laatste 5 minuten ook de kip toe aan de pan, roer door en kook zachtjes mee met de courgette en de pasta.
Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.