Savooiekool is een van de oudste koolsoorten en heeft een flink formaat. Door de kool te roerbakken behoudt hij zijn smaak en structuur. Je maakt er een puree van bataat, aardappel en rode peper bij - een toegankelijke mix van zoet en pittig. Lekker met de sappige Duitse biefstuk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode peper
1 unit
Knoflookteen
200 g
Savooiekool, gesneden
200 g
Zoete aardappel
75 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Duitse biefstuk
(May be present: Melk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)
½ unit
Bosui
400 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en de aardappelen (melody). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten. Voeg de savooiekool toe en roerbak 10 – 12 minuten, of tot de savooiekool begint te slinken maar nog wel knapperig is. Breng op smaak met peper en zout.
Schil ondertussen de bataat en de aardappelen en snijd beide in grove stukken. Kook de aardappelen en bataat 8 – 10 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant rondom bruin. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.
Stamp ondertussen de bataat en de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bataatpuree over de borden en garneer met het groen van de bosui en extra rode peper als je van pittig houdt. Serveer met de savooiekool en de Duitse biefstuk.