Deze week bereid je een Duitse biefstuk. Dit stukje vlees zit tussen tartaar en biefstuk in. Tartaar bestaat uit fijngemalen vlees, terwijl een Duitse biefstuk heel fijn gesneden wordt met een mes en daarna lekker wordt gekruid. Bak 'm vooral niet te lang, hij mag rood zijn van binnen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
1.5 unit
Witlof
10 g
Zonnebloem-pompoenpittenmix
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
30 g
Mesclun
1 unit
Duitse biefstuk
(May be present: Melk (inclusief lactose), Soja, Ei, Gluten, Selderij, Mosterd)
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ teaspoon
Mosterd
¼ teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig, snijd in plakken van 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Snijd ondertussen het witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet loslaten.
Giet de aardappelen af, dep droog met keukenpapier en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak het witlof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi het witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 – 15 minuten.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloem-pompoenpittenmix tot de pitten beginnen te poffen. Meng in een saladekom de mosterd en wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de mesclun door de dressing.
Verhit, als de aardappelen en het witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de Duitse biefstuk ongeveer 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat 1 minuut rusten. Zet het vuur van de witlof hoog, voeg de honing toe en karameliseer het witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.
Verdeel de witlof, aardappelen en Duitse biefstuk over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de zonnebloem-pompoenpittenmix.