Skip to main content
Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

Double veggie - Hartige taart met feta en champignons

met een extra portie salade, rode cherrytomaten en olijven

4.6
(40)

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium
Serving amount

125 g

Mushrooms

1 piece

Shallot

1 piece

Garlic

¼ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Egg

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

⅓ piece

Cucumber

1 piece

Romano pepper

125 g

Red cherry tomatoes

25 g

Radicchio & romaine

15 g

Leccino olives

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Red wine vinegar

¼ teaspoon

Mustard

Calories1032 kcal
Energy (kJ)4318 kJ
Fat74.9 g
Saturated Fat38.4 g
Carbohydrate59.1 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein22.4 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Colander
Bowl
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.

Champignons bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken.

Mengen
3

Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel de feta erboven en meng goed.

Taart bakken
4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe (zie Tip). Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Kook je voor 1 persoon? Kies dan voor een kleine ovenschaal, zodat je hartige taart niet te dun wordt.

Salade mengen
5

Snijd de komkommer en de rode puntpaprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een dressing. Roer de groenten door de dressing. Meng net voor serveren ook de gemengde sla door de dressing en garneer met de olijven.

Serveren
6

Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.

Tip: Per portie bevat deze hartige taart wel 300 gram groente! Daarnaast zorgt de paprika voor vitamine C, de feta voor calcium en het ei voor een goede hoeveelheid vitamine D en B12.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes