Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Mushrooms
1 piece
Shallot
1 piece
Garlic
¼ sachet(s)
Dried thyme
1 piece
Egg
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 roll(s)
Puff pastry
(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))
⅓ piece
Cucumber
1 piece
Romano pepper
125 g
Red cherry tomatoes
25 g
Radicchio & romaine
15 g
Leccino olives
1 tablespoon
[Plant-based] butter
¼ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Red wine vinegar
¼ teaspoon
Mustard
Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken.
Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel de feta erboven en meng goed.
Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe (zie Tip). Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Kook je voor 1 persoon? Kies dan voor een kleine ovenschaal, zodat je hartige taart niet te dun wordt.
Snijd de komkommer en de rode puntpaprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een dressing. Roer de groenten door de dressing. Meng net voor serveren ook de gemengde sla door de dressing en garneer met de olijven.
Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.
Tip: Per portie bevat deze hartige taart wel 300 gram groente! Daarnaast zorgt de paprika voor vitamine C, de feta voor calcium en het ei voor een goede hoeveelheid vitamine D en B12.