Skip to main content
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen

4.2
(28)

Je geeft de garnalen extra crunch met panko - een soort paneermeel uit Japan met een extra grote korrel.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

180 g

Shrimp

25 g

Panko breadcrumbs

¼ piece

Fennel

50 g

Red cabbage & carrot

(May be present: Selderij)

25 g

Mayonnaise

1 piece

Tomato

3 piece

Flour tortillas

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories148 kcal
Energy (kJ)618 kJ
Fat12.5 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate6.2 g
Sugar6.1 g
Dietary Fiber2.2 g
Protein1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Salad Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

Garnalen bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de helft van de mayonaise, peper en zout.
  • Haal de garnalen vervolgens door de panko.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 4 – 6 minuten, of tot ze goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Bak de achtergebleven panko mee, en gebruik dit bij het serveren als topping.

Salade maken
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern.
  • Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het eventuele venkelloof.
  • Meng in een saladekom de rodekool en wortel met de venkel, de overige mayonaise en per persoon: 1/2 tl honing en 1/2 el witte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Smaakmakers snijden
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de tortilla's.
  • Leg de garnalen erop en verdeel de tomatenblokjes erover.
  • Garneer met venkelloof.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes