Skip to main content
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei
Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

Veggie bibimbapbowl met gepocheerd ei

met kimchimayo, sticky champignons, spinazie en wortel

Receptontwikkelaar Iris: "Ik ben gek op gepocheerde eieren, maar vond het altijd een gedoe om ze te maken. Sinds ik de azijntruc in dit recept heb geleerd, zijn gepocheerde eieren mijn go-to lunchgerecht! Vandaag maak je ze als onderdeel van een op bibimbap geïnspireerde bowl."

Tags:
Veggie
Allergens:
Ei
Tarwe
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

2 piece

Egg

(Contains: Ei)

75 g

White long grain rice

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

65 g

Mushrooms

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

50 g

Spinach

(May be present: Selderij)

½ piece

Carrot

20 g

Kimchi sauce

½ sachet(s)

Furikake

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains: Tarwe, Soja)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

4.5 tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

[Reduced salt] soy sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3441 kJ
Calories823 kcal
Fat40.8 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate83.5 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber5.9 g
Protein26.5 g
Salt3.2 g
Potassium200 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Strainer
Large Pan
Slotted Spoon

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Vul voor elk ei een klein glas met 150 ml water en 2 el azijn. Breek vervolgens voorzichtig 1 ei in elk glas.
  • Zorg ervoor dat het ei volledig is ondergedompeld. Voeg eventueel meer water toe. Herhaal dit voor alle eieren en bewaar de glazen apart.
  • Rasp de wortel boven een kom. Meng met de suiker en 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Rijst koken
2

 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet de rijst af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 4 - 6 minuten. 

Groenten bakken
3
  • Voeg de knoflook en spinazie toe en bak nog 2 - 3 minuten, of tot de spinazie is geslonken.
  • Blus af met de sojasaus en breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en houd apart. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de champignons 5 - 7 minuten. 
  • Verlaag het vuur en voeg de Koreaanse kruiden en ketjap toe.
    Roer goed door en bak nog 1 minuut. Houd vervolgens apart. 
Ei voorbereiden
4
  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Haal 1 ei tegelijk uit het glas en leg het in een zeef. Klop zachtjes op de zeef om het overtollige eiwit te verwijderen en leg het ei dan voorzichtig terug in het glas. 
  • Herhaal dit voor alle eieren zodat ze klaarstaan in aparte glazen.
  • Verlaag het vuur onder de pan met water (zie Tip).

Tip: Heb je een kernthermometer? Zorg ervoor dat het water 82 - 88 graden is.

Ei pocheren
5
  • Houd een glas boven de pan en roer met een garde door het water zodat er een draaikolk ontstaat.
  • Laat het ei voorzichtig uit het glas en in het midden van de draaikolk vallen.
  • Laat het ei 15 - 20 seconden stollen. Herhaal dit met de overige eieren.
  • Pocheer de eieren tot het eiwit gestold, maar de dooier nog zacht is. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en houd apart.
Serveren
6
  • Serveer de rijst in grote kommen of diepe borden.
  • Leg de sticky champignons, spinazie en geraspte wortel erbovenop. Leg er als laatste het gepocheerde ei bovenop.
  • Besprenkel met de kimchimayo en garneer met de furikake.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Cocktail Sauce

Steak with Cocktail Sauce

over mashed potatoes with fennel & leek
Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

Cod with Shrimp in Garlic Butter & Parmigiano Reggiano

over fennel risotto with cherry tomatoes
Creamy Bacon & Mushroom Linguine

Creamy Bacon & Mushroom Linguine

with Pecorino & parsley
Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

Gourmet Bolognese with Burrata & Basil

with fresh tagliatelle & Parmigiano Reggiano
Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

Chicken Thigh Strips over Tomato Orzo

with cucumber-mint yogurt sauce
Venison Steak with Potato Gratin

Venison Steak with Potato Gratin

with cranberry chutney & cherry tomato salad
Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

Supergreen Pesto Conchiglie with Pecorino & Basil

with hidden veggies for kids: broccoli & courgette
Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

Crispy Chickpeas & Plant-Based Mince with Yellow Curry Sauce

over courgetti & brown rice with fresh herbs
Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

Black Garlic Broccoli Bowl with Kimchi & Edamame

over rice with furikake & soy mayonnaise
Tuna Steak with Wakame & Edamame

Tuna Steak with Wakame & Edamame

over rice with furikake, cucumber & zesty sambal mayo
Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

Chicken Thigh Strips on Turkish Bread

with aioli, baby potatoes & salad
Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

Chipotle Black Bean Burger with Avocado & Greek-Style Cheese

with roasted vegetables & baby potatoes
Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

Masala-Spiced Chicken with Roti & Coriander Yogurt Sauce

with red cabbage slaw, rice & coriander
Ponzu Steak with Rice Noodles

Ponzu Steak with Rice Noodles

with stir-fried vegetables & chili pepper
Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

Cheesy Chicken Hard-Shell Tacos

with Romano pepper salsa, lime & black beans
Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

Sticky Veggie No-Beef with Escarole 'Stamppot'

with Korean-style spices & crispy onions
Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

Broccoli-Cabbage 'Stamppot' with Onion Jus

with Greek-style cheese, sundried tomatoes & sunflower seeds
Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

Sweet Chili Egg Bowl with Curried Rice

with cashews, coriander, vegetables & lime
Chicken Burger with Baby Potatoes

Chicken Burger with Baby Potatoes

one simple recipe with extra flavours for parents!
Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

Chicken Breast in Creamy Spinach Sauce

with potatoes, carrot & fresh herbs