Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Romano pepper
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
90 g
Conchiglie
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ piece
Tomato
100 g
Passata
30 g
Smoky tomato ketchup
5 g
Fresh basil
20 g
Grated Pecorino DOP
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
0.05 piece
Low sodium vegetable stock cube
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee. Scheur ondertussen de mozzarella in kleine stukken en snijd de tomaat in blokjes.
Meng de tomatenblokjes en de passata door de smaakmakers in de hapjespan. Verwarm het geheel nog 2 minuten. Schep de conchiglie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over een ovenschaal en leg de mozzarellastukjes erop. Bestrooi met de helft van de geraspte pecorino en besprenkel met de smokey tomatenketchup. Bak de ovenschotel 5 minuten in de oven, of tot de mozzarella is gesmolten.
Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige pecorino en het basilicum.