Skip to main content
Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met walnoten en Italiaanse kaas

4.2
(717)

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt de risotto op smaak met Parmezaanse kaas. Deze pittige kaas komt oorspronkelijk uit de Parma-regio in Italië en wordt gemaakt van koemelk.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Bosui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Orzo

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3169 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Walnoten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Mengen
5

Voeg vervolgens de kastanjechampignons en courgette met bosui en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en de overige Italiaanse kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders