Skip to main content
Camembert uit de oven
Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

om te delen | met demi-baguette, uienchutney en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze gebakken camembert met rozemarijn, knoflook en walnoot serveer je als een soort mini kaasfondue, met stokbrood en uienchutney. Serveer het als hapje, of als onderdeel van een kaasplankje!

Labels:
Recept
Veggie
Allergenen:
Noten
Walnoten
Tarwe
Gluten
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Uienchutney

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose))

240 gram

Franse camembert

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3298 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels5.5 g
Eiwitten35.8 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de verpakking van de camembert en leg de camembert in een ovenschaal.
  • Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de bovenkant van de kaas, tot 2 cm van de rand (zie Tip).
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en ris de blaadjes van de rozemarijn.

Tip: Zorg dat je niet te ver doorsnijdt, anders vloeit de camembert over de rand.

Camembert garneren
2
  • Vul de camembert met de rozemarijnblaadjes en de knoflookplakjes.
  • Verdeel de walnoot erover en besprenkel met de extra vierge olijfolie en de honing.
  • Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven.
  • Bak de camembert de laatste 7 minuten mee.
Serveren
3
  • Snijd de baguettes in plakjes en serveer de camembert ernaast.
  • Breng de camembert op smaak met peper en zout.
  • Serveer met de uienchutney.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders