Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Bloemkool
½ unit
Wortel
½ unit
Rode ui
75 g
Zoete aardappel
5 g
Verse munt en tijm
45 g
Bulgur
(Contains: Gluten May be present: Soja)
½ teaspoon
Gemalen komijnzaad
5 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
62 g
Rode cherrytomaten
15 g
Rozijnen
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
30 g
Mesclun
25 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
150 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Meng de groenten met de tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een kleine pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer de bulgur los daarna los met een vork.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse munt fijn. Meng de cherrytomaten en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de feta en houd apart.
Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta en pompoenpitten.