Skip to main content
Bulgur met wintergroenten en geitenkaas
Bulgur met wintergroenten en geitenkaas

Bulgur met wintergroenten en geitenkaas

3.4
(169)

Dit is een winters gerecht met veel bite door de volkoren bulgur en de groenten die je kort roerbakt. Hierdoor behouden de groen- ten hun natuurlijke smaak en zoveel mogelijk vitaminen en mine-ralen. Je garneert dit recept met geitenkaas.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Peen

150 g

Witte kool

2 sprig

Verse tijm

(May be present: Selderij)

40 g

Volkoren bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

15 g

Rozijnen-pittenmix

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

50 unit

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

75 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2284 kJ
Calories546 kcal
Fat26 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate52 g
Sugar25 g
Dietary Fiber15 g
Protein19 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon voor de bulgur.

2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bospenen in dunne plakken en de witte kool fijn (zie tip!). Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bospeen, witte kool en verse tijm, afgedekt, 6 - 7 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om.

5

Voeg vervolgens de bulgur, rozijnen-pittenmix en de helft van de geitenkaas toe aan de wok of hapjespan, verhit nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige geitenkaas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes