Skip to main content
Broodje kipgehaktballen met chili-mayonaise
Broodje kipgehaktballen met chili-mayonaise

Broodje kipgehaktballen met chili-mayonaise

met salade van mais en tomaat

3.9
(139)

De kipgehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en peterselie. Zo zet je al binnen 20 minuten een smaakvol gerecht op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Rogge
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

1 piece

Onion

0.12 piece

Red chili pepper

1 piece

White demi-baguette

(Contains: Rogge, Tarwe May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

1 piece

Tomato

50 g

Corn

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

Cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3631 kJ
Calories868 kcal
Fat40.5 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate88.6 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein33.4 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Gehaktballen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballen 2 - 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Broodje bakken
2
  • Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen verder met de rode peper en ui, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

 

Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en vul met 3 gehaktballen per persoon en de ui.
  • Schep er een beetje chili-mayonaise op.
  • Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes