Skip to main content
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstamppot

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstamppot

met uienchutney, tomaat en verse kruiden

4.5
(358)

Bij Brandt & Levie worden alle bereidingen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pastinaak

40 gram

Uienchutney

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Wortel

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3796 kJ
Energie (kcal)907 kcal
Vetten49.6 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels18.8 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.8 g
Potassium980.9 mg
Calcium78.8 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Weeg de pastinaak af.
  • Was de aardappelen, de wortel en de pastinaak grondig (zie Tip).
  • Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de pastinaak en wortel in stukken van 2 cm.

Tip: Je kunt eventueel de aardappelen, wortel en pastinaak ook schillen.

Snijden
2
  • Zorg dat de aardappelen, wortel en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook in 20 minuten gaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet de rest af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Hak ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Snijd de tomaat in partjes.
Worst bakken
3
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. 
  • Voeg de tomaat toe aan de pan, dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg een scheutje melk en een klontje roomboter toe om het geheel smeuïg te maken.
  • Roer de cheddar en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over de borden, leg de worst met tomaat erbij en garneer met de verse kruiden (zie Tip). Serveer met de uienchutney.

Tip: Schenk eventueel wat van het bakvet van de worst en tomaten over de stamppot.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders