De Indiase keuken wordt gekenmerkt door uitgesproken smaken. Chutney is daar een goed voorbeeld van en wordt gemaakt van een ingekookt mengsel van fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Bij dit gerecht serveer je mangochutney, een van onze favorieten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
200 g
Amchoi
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
40 g
Mangochutney
(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
20 g
Oosterse pinda-cashewmix
(Contains: Mosterd, Pinda's, Noten, Selderij, Zwaveldioxide en sulfiet)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd de amchoi klein. Meng in een kom de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie en de helft van de **mangochutney **tot een saus.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op laag vuur. Voeg de amchoi toe en roerbak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur tot het vocht grotendeels verdampt is.
Voeg de rijst toe aan de amchoi en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige mangochutney en garneer met de notenmix.