Skip to main content
Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei
Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei

Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei

en oosters gekruide notenmix

4.2
(334)

De Indiase keuken wordt gekenmerkt door uitgesproken smaken. Chutney is daar een goed voorbeeld van en wordt gemaakt van een ingekookt mengsel van fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Bij dit gerecht serveer je mangochutney, een van onze favorieten!

Allergens:
Gluten
Soja
Mosterd
Ei
Pinda's
Noten
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

200 g

Amchoi

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

40 g

Mangochutney

(Contains: Mosterd May be present: Noten, Pinda's)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

20 g

Oosterse pinda-cashewmix

(Contains: Mosterd, Pinda's, Noten, Selderij, Zwaveldioxide en sulfiet)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3234 kJ
Calories773 kcal
Fat32 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate101 g
Sugar26 g
Dietary Fiber6 g
Protein20 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Casserole
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd de amchoi klein. Meng in een kom de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie en de helft van de **mangochutney **tot een saus.

Amchoi roerbakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op laag vuur. Voeg de amchoi toe en roerbak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur tot het vocht grotendeels verdampt is.

Saus toevoegen
4

Voeg de rijst toe aan de amchoi en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten.

Spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige mangochutney en garneer met de notenmix.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes