Voor dit gerecht marineer je zelf een verse makreelfilet met rode peper, gember, sojasaus en vissaus. Kortom, een explosie van smaken die heerlijk samengaan met noedels, paprika en venkel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode peper
1 cm
Verse gember
10 milliliters
Sojasaus
5 milliliters
Vissaus
1 unit
Verse makreelfilet met huid
1 unit
Rode paprika
½ unit
Venkel
½ unit
Rode ui
35 g
Noedels
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Meng de rode peper, gember, sojasaus, vissaus en witte wijnazijn in een diep bord. Leg de makreelfilet met de velkant naar boven erin en laat daarna 10 minuten marineren.
Kook ondertussen 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels en snijd de rode paprika in fijne repen. Snijd de venkel in kwarten en rode ui in ringen, verwijder de harde kern en snijd de venkel in fijne repen. Houdt het eventuele venkelloof apart.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de paprika en venkel, afgedekt, 12 - 13 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Leg ondertussen de makreelfilet met de velkant naar boven in een ovenschaal met bakpapier, besprenkel met de marinade en bak de makreelfilet 6 - 7 minuten in de oven.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met deksel en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de makreelfilet. Garneer met het eventuele venkelloof.