Mijn bestellingen
Menu voor 26 Jan tot 01 Feb
Aubergine uit de oven met casarecce
Aubergine uit de oven met casarecce

Aubergine uit de oven met casarecce

Met tomaat, oude kaas en salade

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op melanzane alla parmigiana, een Italiaans ovengerecht met aubergine in de hoofdrol. Hoewel vaak wordt gedacht dat parmigiana slaat op de herkomst van het gerecht of op de kaas, schijnt het eigenlijk te verwijzen naar de manier waarop de ovenschotel is opgebouwd: net als de latjes van de typisch Italiaanse raamluiken.

Labels:VeggieEten binnen 3 dagen
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

1 stuks

Aubergine

2 stuks

Tomaat

2 stuks

Knoflookteen

300 g

Tomatenpassata

75 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 g

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Veldsla, rucola & frisee

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3255 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Pers of snijd de knoflook fijn.

2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

3

Meng ondertussen in een kom de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker en peper en zout naar smaak tot een saus.

4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet daarna af en meng met extra olijfolie naar smaak. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en peper en zout. Meng met de veldsla, rucola & frisee.

6

Verdeel de casarecce over de borden en schep er de aubergine uit de oven op. Scheur de verse basilicumblaadjes klein en garneer er het gerecht mee. Serveer met de salade.