Deze roerbak van ei, aardappel en prei serveren we met een salade van hazelnoten en smaakvolle Griekse feta. Deze feta is afkomstig van de familie Hrysafi, onze fetaleverancier in Griekenland. Lees meer over de familie op onze blog. De cherrytomaten zijn van Hollandse bodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Vastkokende aardappelen
20 gram
Hazelnoten
(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Rode cherrytomaten
1 tl
Gedroogde oregano
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
¼ stuk(s)
Broccoli
½ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
2 el
Melk
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (melody). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet daarna af.
Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de prei in ringen en de cherrytomaten doormidden. Smelt de roomboter in de wok of hapjespan met deksel en bak de gekookte aardappelen, prei en oregano 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de feta en kluts het ei met de melk, het grootste deel van de feta en peper en zout naar smaak in een kom.
Scheur de botersla grof. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout. Meng de botersla met de hazelnoten, de helft van de cherrytomaten, de dressing en overige feta in een saladekom.
Voeg de overige cherrytomaten en het eimengsel toe aan de wok of hapjespan. Roerbak totdat het ei gaar is.
Verdeel de aardappel-preiroerbak over de borden en serveer met de salade.