
Bij een dessert denk je misschien niet meteen aan kaas. Toch zijn mascarpone, kwark en ricotta alle drie populaire kazen in zoete desserts. In restaurants kom je ook vaak spannende combinaties tegen waarin geitenkaas geserveerd wordt met iets zoets. Met balsamicoaardbeien, geitenkaas en room zet jij vandaag een dessert op tafel om trots op te zijn.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
250 g
Aardbei
50 g
Verse geitenkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 g
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
3.5 tablespoon
Fijne kristalsuiker
1.5 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren.

Meng in een kom de aardbeien met 1 1/4 el suiker per persoon en de balsamicoazijn.

Mix in een hoge kom met staafmixer de verse geitenkaas met de slagroom en 1/2 el kristalsuiker per persoon.

Verdeel de geitenkaasroom over kommetjes of schep voorzichtig in mooie glazen. Schep de gemarineerde aardbeien erop.