Skip to main content
Volkoren penne met pompoencrème en hazelnoten

Volkoren penne met pompoencrème en hazelnoten

3.1
(243)

Deze Italiaanse pasta met pompoen is heerlijk zoet en kruidig. Daarnaast combineren hazelnoten, pompoen en frisse zure geitenkaas erg goed. Kortom, een rijke combinatie van diverse smaken. De tijm maakt het af door aan het gerecht een kruidige toon te geven!

Allergens:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

15 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

90 g

Volkoren penne

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

200 g

Pompoenblokjes

1 teaspoon

Gedroogde tijm

5 sprig

Verse bieslook

(May be present: Selderij)

25 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ unit

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories593 kcal
Energy (kJ)2481 kJ
Fat26 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate67 g
Dietary Fiber9 g
Protein18 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Casserole with Lid
Food Processor

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Snijd of pers de knoflook fijn en hak de hazelnoten fijn.

2

Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, tijm en 50 ml water per persoon toe en stoof, afgedekt 5 - 8 minuten op middelhoog vuur.

4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een hoge kom of blender de pompoen met de helft van zowel de bieslook, geitenkaas en de helft van de hazelnoten en pureer tot een gladde crème. Voeg naar smaak kookvocht van de pasta en peper en zout toe.

5

Verdeel de pasta en pompoencrème over de borden en garneer met de overige geitenkaas, hazelnoten en de bieslook.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes