Deze Italiaanse pasta met pompoen is heerlijk zoet en kruidig. Daarnaast combineren hazelnoten, pompoen en frisse zure geitenkaas erg goed. Kortom, een rijke combinatie van diverse smaken. De tijm maakt het af door aan het gerecht een kruidige toon te geven!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
15 g
Hazelnoten
90 g
Volkoren penne
200 g
Pompoenblokjes
1 teaspoon
Gedroogde tijm
5 sprig
Verse bieslook
25 g
Verse geitenkaas
½ unit
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Snijd of pers de knoflook fijn en hak de hazelnoten fijn.
Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, tijm en 50 ml water per persoon toe en stoof, afgedekt 5 - 8 minuten op middelhoog vuur.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een hoge kom of blender de pompoen met de helft van zowel de bieslook, geitenkaas en de helft van de hazelnoten en pureer tot een gladde crème. Voeg naar smaak kookvocht van de pasta en peper en zout toe.
Verdeel de pasta en pompoencrème over de borden en garneer met de overige geitenkaas, hazelnoten en de bieslook.