Skip to main content
Vietnamese rijstvelloempia's
Vietnamese rijstvelloempia's

Vietnamese rijstvelloempia's

10 stuks | met hoisinsaus en verse koriander

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze Vietnamees geïnspireerde loempia's zijn heerlijk licht! Je vult ze met garnalen, rijst en knapperige groenten en serveert ze met hoisinsaus.

Labels:
Recept
Allergenen:
Schaaldieren
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Rode ui

240 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

25 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Rijstpapier

2 tl

Verse gember

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

360 ml

Water

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2653 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten5.4 g
waarvan verzadigd1.1 g
Koolhydraten122.6 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels5.1 g
Eiwitten29.6 g
Zout3.2 g
Potassium387.9 mg
Calcium54.7 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Kom
Rasp
Steelpan met deksel
Grote kom
Bord
Koekenpan

Instructies

1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Laat afkoelen.
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Snipper de ui.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn, suiker en een snuf zout. Meng de ui en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.
2
  • Rasp 2 tl gember met een fijne rasp.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gember en de garnalen toe. Bak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de verse kruiden fijn. Snijd de komkommer in dunne staafjes.
  • Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Wel een rijstvel 5 - 10 seconden in het water. Leg daarna direct op een plat bord.
3
  • Leg de garnalen in het midden van het rijstvel. Leg daarop wat van de wortel, ui, komkommer, rijst, zoete Aziatische saus en verse kruiden.
  • Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op.
  • Herhaal met de overige rijstvellen.
  • Serveer op een grote schaal of bord met de hoisinsaus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders