Skip to main content
Vietnamese Pho met gebakken portobello
Vietnamese Pho met gebakken portobello

Vietnamese Pho met gebakken portobello

met verse kruiden, paprika en limoen

4.2
(1,1K)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Gluten
Soja
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

½ unit

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 tablespoon

Vietnamese saus

(Contains: Gluten, Soja)

5 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

½ unit

Paprika

2 unit

Bosui

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Limoen

1 unit

Portobello

½ unit

Ui

70 g

Brede rijstnoedels

5 g

Munt, koriander en Thais basilicum

10 g

Pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

1 unit

Steranijs

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2205 kJ
Calories527 kcal
Fat19 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate71 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber7 g
Protein9 g
Salt6.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Large Pan
Small Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

.
1

Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen.

.
2

Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de helft van de knoflook toe en fruit samen 1 - 2 minuten in de soeppan. Voeg het kokende water, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de bouillon 25 minuten zachtjes.

.
3

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, peper en limoen apart in kommetjes om straks de Pho mee te garneren.

.
4

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1-2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7-8 minuten, of totdat het sap van de portobello vrijkomt. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 4-5 minuten warm.

.
5

Haal de gember en steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4-8 minuten meekoken. Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello en ui toe en roer goed door.

.
6

Schenk de Pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, limoensap, verse kruiden en pinda's.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes