Over de uitspraak van deze deegkussentjes kun je struikelen – je spreekt het op z'n Italiaans uit als 'njokkie' – maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Gnocchi kook je meestal, maar in dit recept bak je ze waardoor ze een krokant korstje krijgen en vanbinnen zacht en luchtig blijven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
125 g
Champignons
25 g
Spekblokjes
½ unit
Cherrytomaten in blik
100 milliliters
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Italiaanse kruiden
175 g
Gnocchi
(Contains: Gluten, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)
2 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de champignons in plakken. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook, champignons en spekblokjes 6 – 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Verhit een steelpan op middelmatig vuur en voeg de cherrytomaten uit blik inclusief saus, de kookroom en de Italiaanse kruiden toe. • Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als de champignons en bak hierin de gnocchi 6 – 8 minuten. Keer niet te vaak, zodat de gnocchi goed kunnen bruinen en lekker knapperig worden. • Haal de gnocchi uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. • Voeg vlak voor serveren de champignons toe aan de tomatenroomsaus.
• Schep de gnocchi in diepe borden en verdeel de tomatenroomsaus erover.