Skip to main content
Veggie bowl geïnspireerd op het Midden-Oosten
Veggie bowl geïnspireerd op het Midden-Oosten

Veggie bowl geïnspireerd op het Midden-Oosten

met zoete aardappel, kikkererwten en labne

4.1
(516)

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Veggie
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

½ piece

Red onion

3 piece

Garlic

¼ piece

Apple

½ piece

Romano pepper

150 g

Spinach

⅓ can

Chickpeas

⅔ sachet(s)

Ras el hanout

2.5 g

Fresh coriander

¼ piece

Lemon

10 g

Salted almonds

25 g

Labneh

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories650 kcal
Energy (kJ)2721 kJ
Fat35 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate57 g
Sugar19 g
Dietary Fiber16.3 g
Protein16 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Sieve
Casserole

Cooking Steps

Zoete aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de zoete aardappel af en schil of was hem grondig. Snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de plakken in 20 – 30 minuten gaar in de oven.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode puntpaprika in dunne reepjes en scheur de spinazie klein. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een zeef.

Tip: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de rode puntpaprika zorgt voor veel vitamine E en C.

Bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en ras el hanout 2 – 3 minuten. Voeg eventueel extra olie toe als de kruiden aanbakken. Voeg de appel en rode puntpaprika toe en bak 6 – 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee. Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de citroen in parten en snijd de koriander fijn. Verdeel de zoete aardappel over de borden. Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander. Serveer met de labne en de citroenparten.

Tip: Dit recept bevat bijna 50% van de ADH vezels. Deze vezels zitten voornamelijk in de kikkererwten, maar ook in de zoete aardappel en de rest van de groenten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes