Deze vegaschnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Gekruide opbakaardappelen
½ unit
Knoflookteen
50 g
Gesneden ui
150 g
Gesneden snijbonen
1 unit
Vegetarische schnitzel
5 g
Verse dille
¼ unit
Citroen
40 g
Mayonaise
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
to taste
Peper en zout
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide opbakaardappelen 10 - 14 minuten. Schep regelmatig om. Pers de knoflook. Snijd de citroen in parten.
Verhit in een andere koekenpan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de knoflook met de ui en snijbonen 10 – 12 minuten met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een derde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant. Snijd de dille fijn en meng deze in een kleine kom met de mayonaise.
Verdeel de aardappelen en snijbonen over de borden. Leg op ieder bord een vegetarische schnitzel en serveer de dillemayonaise en citroenparten erbij.