Skip to main content
Vegetarische pho-stijl noedelsoep met paddenstoelen
Vegetarische pho-stijl noedelsoep met paddenstoelen

Vegetarische pho-stijl noedelsoep met paddenstoelen

met rijstnoedels en limoen

3.6
(95)

Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.

Tags:
Plant-Based
Veggie
Allergens:
Soja
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

2 cm

Fresh ginger

¼ teaspoon

Ground cinnamon

½ sachet(s)

Vietnamese-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

5 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

½ piece

Romano pepper

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Onion

75 g

Rice noodles

1 piece

Scallions

¼ piece

Lime

75 g

Shimeji mushrooms

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

¾ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories471 kcal
Energy (kJ)1971 kJ
Fat13.8 g
Saturated Fat2.1 g
Carbohydrate74.8 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein8.7 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan with lid
Grater
Soup pan or large pan with lid
Pan with Lid
Colander
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 750 ml water per persoon aan de kook in een soeppan met deksel en verkruimel 3/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van het bouillonblokje en/of laat de sojasaus eventueel achterwege.

Bouillon bereiden
2

Verhit een tweede soeppan of grote pan met deksel zonder olie op middelmatig vuur. Voeg 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit tot de aroma's vrijkomen. Voeg de gember, de knoflook en 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de bouillon, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Breng de bouillon aan de kook en kook 25 minuten zachtjes verder.

Koken en snijden
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijstnoedels. Kook de noedels in 4 – 5 minuten beetgaar, spoel in een vergiet af met koud water en laat staan tot verder gebruik. Snijd de rode puntpaprika en bosui in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd alles apart in kommetjes om straks de noedelsoep mee te garneren.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Beukenzwam bakken
4

Snipper de ui. Snijd het onderste uiteinde van de beukenzwam af. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de beukenzwam toe en bak 7 minuten. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 5 minuten warm.

Afmaken
5

Voeg de beukenzwam met ui toe aan de pan met bouillon en roer goed door. Voeg de noedels toe, roer ze in de pan los en laat het geheel nog 1 - 2 minuten koken (zie Tip).

Tip: Let op: als je de noedels te lang meekookt nemen ze al het vocht op.

Serveren
6

Schenk de noedelsoep in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper en limoensap.

This week's must-try HelloFresh recipes