Skip to main content
Vegetarische penne bolognese met linzen en pecorino
Vegetarische penne bolognese met linzen en pecorino

Vegetarische penne bolognese met linzen en pecorino

Met volkoren penne en pecorino uit Italië

3.3
(1,1K)

Dit vegetarische gerecht is rijk aan eiwitten door het gebruik van zowel linzen als de Italiaanse schapenkaas pecorino. Linzen zijn ook rijk aan voedingsvezels, net als de Italiaanse volkoren penne. We laten graag zien dat een vegetarische variant op de bekende gehaktsaus uit Bologna net zo smakelijk is!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Linzen

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

½ unit

Peen

½ teaspoon

Gedroogde oregano

½ can

Tomatenpuree

½ g

Volkoren penne

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3008 kJ
Calories719 kcal
Fat17 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate95 g
Dietary Fiber21 g
Protein37 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Kook de linzen
1

Meng de linzen met een snufje zout en 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.

2

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de penne.

Snijd de groenten
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en snijd de peen heel klein.

4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aubergine, peen, oregano en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 100 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn, suiker en peper naar smaak toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege extra water toe als de saus te droog wordt.

5

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Voeg de pecorino toe
6

Giet de linzen af en voeg de linzen en de helft van de pecorino toe aan de pastasaus. Breng op smaak met peper, zout en/of extra balsamicoazijn en verhit 1 minuut. Voeg daarna de penne toe.

Garneer de maaltijd
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes