.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1 unit
Hamburger bun with sesame seeds
(Contains: Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) May be present: Noten, Gluten)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
½ unit
Onion
125 g
Mushrooms
1 unit
Veggie burger from The Vegetarian Butcher®
(Contains: Soja, Tarwe, Ei May be present: Mosterd, Selderij)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
2 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Dep de aardappelpartjes droog met keukenpapier of een schone doek. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor serveren de rucola en veldsla toe en meng met de dressing.
Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl honing per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Meng per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt. Ook kun je de aardappelen halveren en de overige aardappelen bij een andere maaltijd deze week gebruiken, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten, samen met de mayonaise.
Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet te veel afkoelen.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 3 minuten per kant.
Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de honingmayonaise. Beleg met de burger en de helft van de gebakken ui en champignons. Serveer de aardappeltjes uit de oven, de salade en de overige groenten en honingmayonaise ernaast.