
Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
250 gram
Vastkokende aardappelen
200 gram
Bospeen
1 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper
(Kan bevatten: Ei, Gluten, Soja, Mosterd, Selderij)
5 gram
Geschaafde amandelen
(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
25 gram
Aioli
(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Gluten, Soja, Selderij, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Vis, Lupine, Schaaldieren)
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveer de worst met de gebakken aardappeltjes en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli.