
Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan, maar werden er vroeger wel veel geteeld.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
1 piece
Pork tenderloin
(May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
200 g
Brussels sprouts
10 g
Pistachio nuts
(Contains: Pistachenoten May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)
¼ sachet(s)
Vadouvan
(Contains: Mosterd)
200 g
Potatoes
½ piece
Orange
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
30 milliliters
Water for the sauce
0.12 piece
Low sodium beef stock cube
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper


Tip: Hiermee bak je de spruitjes beetgaar. Eet je ze liever wat zachter? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten stomen.


Weetje: Spruitjes zijn rijk aan vitamine C, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem, vezels voor gezonde darmen.