Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan, maar werden er vroeger wel veel geteeld.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Pork tenderloin
(May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
200 g
Brussels sprouts
10 g
Pistachio nuts
(Contains: Pistachenoten May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)
¼ sachet(s)
Vadouvan
(Contains: Mosterd)
200 g
Potatoes
½ piece
Easy peel orange
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
30 milliliters
Water for the sauce
0.12 piece
Low sodium beef stock cube
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
Tip: Hiermee bak je de spruitjes beetgaar. Eet je ze liever wat zachter? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten stomen.
Weetje: Spruitjes zijn rijk aan vitamine C, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem, vezels voor gezonde darmen.