Skip to main content
Vaderdagpizza met zelfgemaakte gehaktballetjes en buffelmozzarella
Vaderdagpizza met zelfgemaakte gehaktballetjes en buffelmozzarella

Vaderdagpizza met zelfgemaakte gehaktballetjes en buffelmozzarella

met paprika en tomatensaus

4.3
(420)

.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat: Gluten)

100 stuk(s)

Boerengehakt

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Passata

12 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Buffelmozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Italiaanse kruiden

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3826 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers13 g
Vezels7 g
Eiwitten43 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Draai 4 gehaktballen per persoon van het boerengehakt.

Gehaktballen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.

Snijden
4

Snijd ondertussen de helft van de gele paprika in ringen en de andere helft in reepjes. Scheur de buffelmozzarella grof.

Pizza maken
5

Smeer de platbroden in met de tomatensaus en strooi de Italiaanse kaas erover. Wees creatief met het beleggen van de pizza. Gebruik de gehaktballen, gele paprika en de buffelmozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier, 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden, garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders