.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Libanees platbrood
(Contains: Gluten)
100 unit
Boerengehakt
½ unit
Gele paprika
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Passata
12 g
Geraspte grana padano
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
½ unit
Buffelmozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Italiaanse kruiden
5 g
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Draai 4 gehaktballen per persoon van het boerengehakt.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.
Snijd ondertussen de helft van de gele paprika in ringen en de andere helft in reepjes. Scheur de buffelmozzarella grof.
Smeer de platbroden in met de tomatensaus en strooi de Italiaanse kaas erover. Wees creatief met het beleggen van de pizza. Gebruik de gehaktballen, gele paprika en de buffelmozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier, 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
Verdeel de pizza's over de borden, garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.