Skip to main content
Vaderdagpizza met zelfgemaakte gehaktballetjes en buffelmozzarella
Vaderdagpizza met zelfgemaakte gehaktballetjes en buffelmozzarella

Vaderdagpizza met zelfgemaakte gehaktballetjes en buffelmozzarella

met paprika en tomatensaus

4.3
(420)

.

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Libanees platbrood

(Contains: Gluten)

100 unit

Boerengehakt

½ unit

Gele paprika

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Passata

12 g

Geraspte grana padano

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

½ unit

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Italiaanse kruiden

5 g

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3826 kJ
Calories915 kcal
Fat41 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate90 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7 g
Protein43 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Draai 4 gehaktballen per persoon van het boerengehakt.

Gehaktballen bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
3

Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 1 el water per persoon en de passata. Breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.

Snijden
4

Snijd ondertussen de helft van de gele paprika in ringen en de andere helft in reepjes. Scheur de buffelmozzarella grof.

Pizza maken
5

Smeer de platbroden in met de tomatensaus en strooi de Italiaanse kaas erover. Wees creatief met het beleggen van de pizza. Gebruik de gehaktballen, gele paprika en de buffelmozzarella. Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier, 7 - 8 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden, garneer met het verse basilicum en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes