Vandaag geen broodje naast de soep, maar een pannenkoek gevuld met belegen geitenkaas en spinazie! Ook lekker: doop stukjes pannenkoek in de soep.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
¼ pack
Chopped tomatoes with basil
1 piece
Garlic
50 g
Flour
(Contains: Tarwe May be present: Gluten)
1 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Egg
(Contains: Ei)
100 milliliters
Organic semi-skimmed milk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ sachet(s)
Dried oregano
25 g
Spinach
25 g
Grated mature goat's cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 piece
Yellow carrot
1 tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Voeg aan een kom per persoon: 50 g bloem, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 100 ml melk, 1 ei, peper en zout toe. Mix met een garde tot een beslag en laat het beslag rusten tot stap 4.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne halve maantjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en wortel 3 - 4 minuten. Roer de tomatenblokjes met basilicum en overige oregano erdoor. Voeg 150 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur, of tot de wortel gaar is.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Schenk 1 grote lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek in 2 - 3 minuten aan één kant goudbruin. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten.
Verdeel de spinazie en de geitenkaas over de pannenkoek in de pan, breng op smaak met peper en zout en vouw hem dicht. Druk voorzichtig aan en verwarm, afgedekt, nog 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 grote borden. Bak 1 pannenkoek per persoon. Herhaal stap 4 en 5 voor alle pannenkoeken of bak met meerdere pannen tegelijk.
Breng ondertussen de soep op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel de tomatensoep over de kommen en serveer met de gevulde pannenkoek.
Tip: Houd je meer van een gladde soep? Haal de soeppan dan van het vuur en pureer met een staafmixer. Verhit vervolgens het geheel nog 1 - 2 minuten.